Prestolonaslednik

Pripada grupi najstarijih šara sa srednjevekovnim ornamentima, i po nekom nepisanom pravilu, ovaj ćilim je korišćen na ceremonijama krunisanja vladara. Pošto se tom prilikom proglašava i prestolonaslednik, njemu je poklanjan, između ostalog, i ćilim sa ovom šarom po čemu je i dobio ime.

 

Boje mogu biti različite, a poznato je da su porudžbine za dvor bile uglavnom sa plavom bojom polja. Sama šara sastoji se od većeg broja pregrada sa kukama u različitim pravcima i u više boja, između kojih su smešteni šestougaoni nazubljeni medaljoni sa tankim proširenjem sa donje i gornje strane poput postolja – ćilimarke ih zovu glave, a ispunjene su sa četiri stilizovana krsta u dve boje.

 

Prostor između glava popunjavaju izduženi romboidi sa kukama. Broj pregrada i broj glava zavisi od veličine ćilima. Celo polje odvojeno je od ploče izlomljenom linijom i Rašićevom pločom.

0,00 RSD
Цена: 0,00 RSD
Пожалуйста, выберите:

ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT vrši isporuku od vrata do vrata za sve porudžbine u saradnji sa kurirskom službom POST EXPRESS. Vaša porudžbina će biti isporučena u roku od 3 do 10 radnih dana od dana kada ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT potvrdi porudžbinu. Isporuka robe se ne vrši vikendom,državnim i verskim praznicima u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u RS.

Troškovi dostave se obračunavaju u skladu sa cenovnikom kurirske službe POST EXPRESS u okviru JP ‘’Pošta Srbije’’ www.postexpress.rs 

Za porudžbine preko 15.000 RSD isporuka je BESPLATNA. Troškovi isporuke za inostranstvo su na teretu kupca.

Za porudžbinu ĆILIMA, potrebno je izvršiti avansnu uplatu 50% od cene proizvoda. Takođe, navedeni rok izrade je definisan za jedan ćilim.

Vreme isporuke se može produžiti usled okolnosti koje su van uticaja ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT (kvar, obustava rada kurirskih službi, saobraćajne gužve i nezgode, vremenski uslovi, praznici i dr.)

 

Vreme isporuke može biti produženo za vreme praznika usled povećanog obima posla.

Isporuka robe se vrši na adresu koju ste naveli prilikom registracije.

Isporuka robe se vrši putem kurirske službe POST EXPRESS.

 

Ukoliko imate problem sa dostavom robe, možete nas kontaktirati na e-mail adresu: office@etnobutik.rs .

Быстрый заказ Без регистрации
I agree with terms and conditions and privacy policy of the site.
Ваш заказ принят. Ожидайте звонка!
Visa
Banca Intesa
Verifed by Visa