Ogledala sa soframa i kostenicama

Molitveni ćilim sa početka XIX veka. Centralno polje ćilima pokriva pet ogledala – niša. Srednja je najveća a ispod i iznad su po dve manje niše. Mirabi (mirhab - posebno mesto u kući ili džamiji ka kojem su okrenuti muslimani za vreme molitve) su opasani sa donje i po bočnim stranama širom nazubljenom trakom ispunjenom cik-cak trakom – ševuljicom, dok je gornji deo zabata (kalkan na krovu) ukrašen kukama sa spoljne strane.

 

U centralnom mirabu je romboid od raznobojnih amajlika, pet trouglova ispunjenih naizmeničnim koncentričnim trouglovima različite veličine i stilizacijama čengeli, vraška kolena, perca, zečići, atapot, gugutke, nizamčići i cvečće u saksiji u raznim bojama. Donje veće i gornje manje niše ispunjene su motivom lavlje šape. Polje je oivičeno sa dve ploče razdvojene uskim cik-cak ćenarom (vodeni ćenar); unutrašnja ploča ukrašena je cvetnom stilizacijom u saksijama, a spoljna – čenđeli, u okvirima.

Isporuka
Isporuka

ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT vrši isporuku od vrata do vrata za sve porudžbine u saradnji sa kurirskom službom POST EXPRESS. Vaša porudžbina će biti isporučena u roku od 3 do 10 radnih dana od dana kada ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT potvrdi porudžbinu. Isporuka robe se ne vrši vikendom,državnim i verskim praznicima u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u RS.

Troškovi dostave se obračunavaju u skladu sa cenovnikom kurirske službe POST EXPRESS u okviru JP ‘’Pošta Srbije’’ www.postexpress.rs 

Za porudžbine preko 15.000 RSD isporuka je BESPLATNA. Troškovi isporuke za inostranstvo su na teretu kupca.

Za porudžbinu ĆILIMA, potrebno je izvršiti avansnu uplatu 50% od cene proizvoda. Takođe, navedeni rok izrade je definisan za jedan ćilim.

Vreme isporuke se može produžiti usled okolnosti koje su van uticaja ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT (kvar, obustava rada kurirskih službi, saobraćajne gužve i nezgode, vremenski uslovi, praznici i dr.)

 

Vreme isporuke može biti produženo za vreme praznika usled povećanog obima posla.

Isporuka robe se vrši na adresu koju ste naveli prilikom registracije.

Isporuka robe se vrši putem kurirske službe POST EXPRESS.

 

Ukoliko imate problem sa dostavom robe, možete nas kontaktirati na e-mail adresu: office@etnobutik.rs .

Visa
Banca Intesa
Verifed by Visa