Venci

Venci ili lanci od devet kubeta; venac je romb ili kvadrat, u dijagonalnom položaju i na obe strane venca, na malim peteljkama i malim razmacima vise devet kubeta – po jedno kube dole, gore i u sredini, a sa leve i desne strane po tri kubeta. Svako kube u sredini ima oko. Ova šara se javlja samo na vencu ili direku, a nikad sama. Na sredini polja je obično veći venac, a u svakom uglu manji.

Ovo je veoma stara šara koja je prikazana kao presek upletenih cvetova – kubeta, na vencu ili direku. Ćilim sa ovom šarom simbolizuje slavu, i obično se daruje mladencima za srećan brak. U vreme turske dominacije u Srbiji, ova šara predstavljala je simbol ropstva, a kubeta (cvetovi) na njima značila su servilnost, pokornost. Ćilim sa ovom šarom koristi se za ukrašavanje mesta velikih skupova – sala, balkona, tribina, mada u tu svrhu mogu poslužiti i ćilimi sa drugim šarama.

Isporuka
Isporuka

ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT vrši isporuku od vrata do vrata za sve porudžbine u saradnji sa kurirskom službom POST EXPRESS. Vaša porudžbina će biti isporučena u roku od 3 do 10 radnih dana od dana kada ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT potvrdi porudžbinu. Isporuka robe se ne vrši vikendom,državnim i verskim praznicima u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u RS.

Troškovi dostave se obračunavaju u skladu sa cenovnikom kurirske službe POST EXPRESS u okviru JP ‘’Pošta Srbije’’ www.postexpress.rs 

Za porudžbine preko 15.000 RSD isporuka je BESPLATNA. Troškovi isporuke za inostranstvo su na teretu kupca.

Za porudžbinu ĆILIMA, potrebno je izvršiti avansnu uplatu 50% od cene proizvoda. Takođe, navedeni rok izrade je definisan za jedan ćilim.

Vreme isporuke se može produžiti usled okolnosti koje su van uticaja ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT (kvar, obustava rada kurirskih službi, saobraćajne gužve i nezgode, vremenski uslovi, praznici i dr.)

 

Vreme isporuke može biti produženo za vreme praznika usled povećanog obima posla.

Isporuka robe se vrši na adresu koju ste naveli prilikom registracije.

Isporuka robe se vrši putem kurirske službe POST EXPRESS.

 

Ukoliko imate problem sa dostavom robe, možete nas kontaktirati na e-mail adresu: office@etnobutik.rs .

Visa
Banca Intesa
Verifed by Visa