Gugutke na direcima

Veoma stara, reprezentativna šara, nastala u prvoj polovini XIX veka. Na crvenoj podlozi centralnog polja celom dužinom simetrično su raspoređeni direci – drva života, obično u crnoj boji. Na rastojanju duž direka raspoređena su vraška kolena, ili neki drugi sitniji motiv, od kojih dijagonalno, levo i desno, polaze kratke grane sa kubetom (cvetićem) – đulom koji visi i gugutkom iznad njega. Gugutka je obično jednobojna i tka se u crnoj boji, ali može biti tkana i u više boja.

 

Za ovu šaru inspiracija ćilimarki bila je cvetna bašta prepuna ptica. Po verovanju pirotskih tkalja devojka pred udajom morala je da izatka i ponese u miraz ćilim sa gugutkama, jer se smatralo da gugutke predstavljaju simbol sloge i ljubavi u braku.

Ovaj ćilim može biti izrađen u vidu staze proizvoljne dužine, u širini od 90cm ili 60cm (bez bordure).

0,00 RSD
Cena: 0,00 RSD
Molim Vas izaberite:
Isporuka
Isporuka

ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT vrši isporuku od vrata do vrata za sve porudžbine u saradnji sa kurirskom službom POST EXPRESS. Vaša porudžbina će biti isporučena u roku od 3 do 10 radnih dana od dana kada ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT potvrdi porudžbinu. Isporuka robe se ne vrši vikendom,državnim i verskim praznicima u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u RS.

Troškovi dostave se obračunavaju u skladu sa cenovnikom kurirske službe POST EXPRESS u okviru JP ‘’Pošta Srbije’’ www.postexpress.rs 

Za porudžbine preko 15.000 RSD isporuka je BESPLATNA. Troškovi isporuke za inostranstvo su na teretu kupca.

Za porudžbinu ĆILIMA, potrebno je izvršiti avansnu uplatu 50% od cene proizvoda. Takođe, navedeni rok izrade je definisan za jedan ćilim.

Vreme isporuke se može produžiti usled okolnosti koje su van uticaja ETHNO BOUTIQUE PTP PIROT (kvar, obustava rada kurirskih službi, saobraćajne gužve i nezgode, vremenski uslovi, praznici i dr.)

 

Vreme isporuke može biti produženo za vreme praznika usled povećanog obima posla.

Isporuka robe se vrši na adresu koju ste naveli prilikom registracije.

Isporuka robe se vrši putem kurirske službe POST EXPRESS.

 

Ukoliko imate problem sa dostavom robe, možete nas kontaktirati na e-mail adresu: office@etnobutik.rs .

Brza porudžbina Bez registracije
Slažem se sa Opštim uslovima i Politikom privatnosti stranice.
Vaša porudžbina je poslata. Pozvaćemo Vas za dodatne informacije!
Visa
Banca Intesa
Verifed by Visa